top of page

Klaar met het stilzitten?

Zin om even te bewegen? Doe dan een lekker dansje met Zumba!

Wat is Zumba® Fitness Zumba® Fitness is een dans- en fitnessworkout gebaseerd op Latin en internationale muziek. Het bestaat al sinds 2001, maar is pas de afgelopen paar jaren populair geworden. Het is uitgegroeid tot een van de grootste en succesvolste dans- en fitness programma’s. Met meer dan 12 miljoen mensen die hier aan deelnemen, in meer dan 125 landen over de hele wereld!


Er worden veel verschillende soorten muziekstijlen gebruikt waaronder: (French) reggaeton, merengue, salsa, samba, tango, flamenco, belly dance, cumbia, quebradita, swing, mambo, rumba, cha cha cha, latin hip hop, latin pop, rock & roll, calypso en tropical. Vetverbranding Zumba® Fitness volgt de aerobic- en intervaltrainingsmethode. Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt 500 tot 1000 calorieën per les verbranden! Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen. Spierversterking Gedurende de hele Zumba® les krijg je een goede controle over je core/kern – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je strakkere buik- en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale workout. Je zult merken dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen doet, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging. Betere conditie en coördinatie Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam – je hart – wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit. En door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.


Meer Flexibiliteit

Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretchoefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Stretchen helpt je om je spierspanning te verlagen, blessures te voorkomen én om je spieren te verlengen. Op deze manier wordt je dus meer flexibel.

Ontspanning

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is allang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om stressbestendig te worden en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

Verbeterde lichaamshouding

Tijdens je werk of dagelijkse bezigheden neem je meestal onbewust houdingen aan die langzaam je lichaamshouding negatief aantasten. Doordat Zumba® Fitness zorgt voor de versterking van je core spieren verbeter je je houding en kom je weer in balans.


Wil je zelf eens ervaren hoe leuk Zumba® Fitness is?

Zumba is er voor alle niveaus! Je bepaald zelf de intensiteit en moeilijkheidsgraad van je workout. Op YouTube staan veel leuke filmpjes, bijvoorbeeld deze:Comments


bottom of page